[Sluiten]

Innovatievouchers momenteel niet beschikbaar.

Aangezien het ministerie heeft besloten om het innovatievouchers budget over te hevelen naar de InnovatiePrestatieContracten (IPC), zijn de innovatievouchers momenteel helaas niet beschikbaar. Met een innovatievoucher kon een onderneming een kennisvraag laten beantwoorden over het vernieuwen van een product, proces of dienst..

Het is mogelijk dat deze innovatievoucher op korte termijn weer wordt ingevoerd, maar hier kunnen we op dit moment geen uitspraken over doen. Wenst u een update zodra de innovatievoucher weer beschikbaar is? Indien u onze handleiding aanvraagt zal u meteen worden opgenomen in onze mailinglijst. Dit kan via het blauwe vak rechtsmidden in uw scherm.

Marktonderzoek

Marktonderzoek

Marktonderzoek doen is erg van belang om up to date te blijven voor een onderneming. Bij dit onderzoek wordt er gezocht naar nuttige informatie met het doel om een marketingprobleem op te lossen.

Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Ten eerste kan marktonderzoek  bijvoorbeeld worden gebruikt om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp. Ten tweede kan het helpen om ideeën op te doen maar ook om te controleren of de doelstellingen van uw bedrijf zijn behaald.

Er bestaan allerlei soorten marktonderzoek. Het eerste soort onderzoek is verkennend, ook wel exploratief genoemd. Hierbij gaat de marktonderzoeker kijken naar wat er belangrijk is op het gebied van een bepaald onderwerp. Men gaat als waar het terrein verkennen. Zo bekijkt u welke factoren een belangrijke rol spelen. Dit type onderzoek is kwalitatief.
Het tweede type marktonderzoek is beschrijvend onderzoek. In tegenstelling tot exploratief onderzoek is dit kwantitatief van aard. Er wordt antwoorden gegeven op de vraag als: hoe groot is het marktaandeel van uw bedrijf? Verder worden hierbij conclusies en aanbevelingen gegeven.
Het derde type marktonderzoek is verklarend onderzoek. Er wordt hierbij vooral gekeken naar de verklaringen voor bepaalde ontwikkelingen. Dit kan onder andere door een steekproef te doen. De resultaten die daaruit voortkomen kunnen bepaalde zaken verklaren.

Organisatie onderzoek
Bent u bezig met het opstarten van een nieuw bedrijf of heeft u net een nieuw bedrijf opgericht? Dan helpen wij u graag met het verrichten van een organisatie onderzoek. Bij een organisatie onderzoek wordt gekeken naar de sterktes en zwaktes van uw onderneming en tenslotte wordt er advies gegeven voor verbeteringen. Met een voucher kunt u dit onderzoek subsidiëren. Hier wordt echter wel de eis aan gesteld dat uw bedrijf een nieuw product of dienst op de markt gaat brengen of dit ondertussen al heeft gedaan. Bij organisatieonderzoek wordt naar uw bedrijf zelf gekeken en advies gegeven hoe uw organisatie betere resultaten op kan leveren.

Haalbaarheidsonderzoek

Naast een organisatie onderzoek bestaat er een haalbaarheidsonderzoek voor het introduceren van een nieuw product of dienst. Bij dit type onderzoek wordt er informatie vergaard over de ontwikkelingen in de markt, concurrentie en de behoeften van uw klanten. Hiermee  kan worden bekeken wat er verwacht wordt van een nieuw product of dienst. Tenslotte krijgt u advies of het wel of niet financieel haalbaar is.

Concurrentie analyse
Vaak heeft het analyseren van de concurrentie een hoge prioriteit. Zodra u namelijk achter loopt op de concurrentie zult u minder resultaat halen. In dat geval kunnen de klanten overlopen naar een ander bedrijf. Een concurrent wordt gezien als een aanbieder die voorziet in dezelfde behoefte. In vrijwel iedere markt is er concurrentie aanwezig en bijna iedere ondernemer heeft er wat mee te maken.

We kunnen 4 verschillende concurrentieniveaus onderscheiden:
1. Productvormconcurrentie: Concurrentie tussen merken die zich richten op hetzelfde segment in een markt. Het gaat bijvoorbeeld om bedrijven met een gelijk soort assortiment.
2. Productcategorieconcurrentie: Concurrentie tussen producten met vergelijkbare eigenschappen. U kunt bijvoorbeeld denken aan bedrijven met een zelfde soort product.
3. Generieke concurrentie: Concurrentie tussen producten die in dezelfde behoefte voorzien.
4. Budgetconcurrentie: Concurrentie om het budget dat de klant te besteden heeft. Zo kan iemand besluiten om 4 weken op zomervakantie naar Indonesië te gaan of een nieuwe laptop aanschaffen.

De uitkomsten van een concurrentieanalyse helpen u om de strategie van uw bedrijf aan te passen en te innoveren.

Cimsite en haar partners helpen u graag met het uitvoeren van een uitgebreid marktonderzoek. Daarvoor kunt een innovatievoucher inzetten.

Wat is een innovatievoucher?
Een innovatievoucher is een soort waardebon die u kunt inzetten om een onderzoek te laten uitvoeren. Dit onderzoek kunt u laten doen door kennisinstellingen. Wilt u meer informatie omtrent innovatievouchers? Bekijk de relevante pagina's binnen deze website dan of neem dan contact met ons op!

Innovatie Subsidie referenties

Lees hier enkele reacties van eerdere deelnemers

lees verder

Nieuwsartikelen verschenen in de media.

lees verder
Ontvangen PDFinstructie voor inschrijven Ђ 2.500,- subsidie

CIM Innovatie & MKB Subsidie kort samengevat.

U wilt innoveren binnen uw bedrijf op een kennisgebied waar u niet over de juiste kennis inhouse beschikt. Want u weet dat er mogelijkheden voor verbetering zijn echter de financiele midden besteedt u liever aan iets anders.

Dan komt onze oplossing om de hoek kijken. Deze kennis is namelijk te verkrijgen door het inzetten van een kennisvraag bij een kennisinstelling. Cimsite.nl is een netwerk van bedrijven wat samenwerkt met enkele Hogescholen in zowel Maastricht als Eindhoven voor het kunnen inzetten van deze subsidie. Door dit netwerk van specialisten kunnen MKB bedrijven kennis verkijgen over zaken als strategische marketing en strategische Internet Marketing tools zoals; zoekmachine-optimalisatie (SEO) maar ook Concurrentieanalyses, SWOT-analyses, Beleid, Kwaliteitsbeheer en nog veel meer...

Het verkrijgen van deze kennis kost u helemaal niets indien u een innovatievoucher aanvraagt. Deze voucher is heel gemakkelijk aan te vragen met behulp van de PDFinstructiehandleiding welke u ontvangt na inschrijving via het blauwe vak hierboven.

Nogmaals u bepaalt de kennisvraag. Wij schakelen ons netwerk in zodat er een goed onderbouwd advies kan worden gegevens door onze experts van verschillende disciplines. Een bruikbaar, onderbouwd en deskundig advies waar u binnen uw bedrijf mee kunt innoveren is het resultaat. Conclusie; U en uw bedrijf worden ermee geholpen en het is geheel kostenloos door de innovatievoucher (subsidie). Meer informatie is te vinden binnen deze website.

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact met op, wij staan u graag te woord!